Slide Sötsjöbaden Periskopet interiör kök Försäljning påbörjad Slide Sötsjöbaden Periskopet exteriör Försäljning påbörjad Slide Sötsjöbaden Periskopet interiör Försäljning påbörjad Slide Sötsjöbaden Bumlingen kedjehus Försäljning påbörjad Slide Sötsjöbaden Näsudden från ovan Försäljning påbörjad Vill du veta mer? Klicka här Nyproduktion etapp 2 Livskvalitet & drömboende Näsudden Åmål, Vänerns pärla Vi på Sötsjöbaden har valt att bygga bostäder vi tycker om och på platser som är lätta att älska. När vi bygger bostäder ska uteplatser och omgivningarna vara klara. Butiker, service och mötesplatser ska finnas, helheten är viktig. Vi anstränger oss ordentligt för att alla detaljer ska vara genomtänkta innan vi börjar bygga ett hus. Våra kunder ska uppleva att vi ansträngt oss och gjort smarta val.

En helt nybyggd bostad ger också våra kunder värdefull mertid till så viktiga saker som familj, fritid, vänner och arbete. Att flytta in i ett nytt hus ska också kännas bekvämt och tryggt. Den ekonomiska tryggheten är att veta vad saker och ting kostar.
Att efter eget önskemål välja inflyttningsdag och ha kontroll över sin situation, är en härlig känsla som skapar trygghet. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för att underlätta beslutet för våra kunder.

Dalsland

Dalsland

Aktiviteter året runt

Klicka på bilderna i kalendern för att läsa om aktivitet

Januari

Vinteraktiviteter

Februari

Åmål skicenter
Åmål skicenter

Mars

Dalslands vandringsleder
Vandringsleder

April

Mountinbiking

Maj

Konstmuséum

Juni

Not Quite

Juli

Forsbacka golfbana
Forsbacka golfbana

Augusti

Glupsk på Dalsland
Glupsk på Dalsland

September

Dalslands Turist
Dalslands Turist

Oktober

Åmålstravet
Travtävlingar

November

Sötsjöbaden sportfiske Dalsland
Sportfiske i Dalsland

December

Jul i Dalsland
Julfirande

Livskvalitét

Dalsland tillhör doldisarna bland svenska landskap och man kan verkligen med gott samvete kalla Dalsland för ett Sverige i miniatyr. Med hela Vänern som gränsar till landskapets hela östra sida finns alla möjligheter till ett rikt båtliv och därtill alla andra fritidsaktiviteter och fiske som Sveriges största insjö kan erbjuda. Landskapet som sådant med sina långsträckta sjöar mellan dramatiska skogsåsar och den i söder mera öppna jordbruksdelen, inbjuder till många möjligheter och upplevelser.

Vackra vägar i Dalsland kan föra Dig till, utöver Akvedukten i Håverud, bl a Baldersnäs Herrgård, De orörda skogarna i Tresticklans Nationalpark, Dalslands Museum och Konsthall, Kanotpaddling i Dalslands kanal, utsikten från Sörknatten (tavlan ”Vårt Land”), Högsbyns hällristningar, Yttre Bodane (vid Vänern), Halmens Hus i Bengtsfors samt Åmåls stadskärna och mycket mera.

Dalsland är en turistisk, upplevelsefylld och naturskön del av vårt avlånga land. Allt detta kompletterat med tystnaden och stillheten skapar det tillsammans den exklusiva kombinationen.

Åmål, staden med strandtomt skulle man kunna säga, med hamn för utförsel av allehanda gods för vidare färd ut via Västerhavet, har givit orten dess prägel. Åmål fick redan på 1600-talet sitt stadssigill och har därmed lång tradition inom handel och sjöfart. Åmål har också en väl bevarad trähusbebyggelse från 1700-talet, runt parken Plantaget, vilket nu är Åmåls stolthet.

År 2002 tilldelades Åmål utmärkelsen årets stadskärna i Sverige. I den internationella tävlingen Livcom Awards 2005, kom Åmål på en andraplats och kunde då kalla sig själva för världens näst bästa småstad. Du tar dig snabbt och enkelt till orter som Göteborg, Karlstad, Oslo och Stockholm, med bil och buss via E45 eller tåg på Bergslagsbanan.

På Dalslands Turists hemsida kan ni läsa mer om vad Dalsland har att erbjuda och där Åmål också har en egen sida.